Löparknä

Enertor hjälper mot knäproblem
Vad är löparknä?

Löparknä, eller Patellofemoral Pain Syndrome, används för att beskriva smärta i en kollektion av problem. Emellertid är den smärta som upplevs normalt sett slitage på brosk eller irritation i senorna eller de mjuka vävnaderna i knäet.

Vad orsakar löparknä?

Alla som utför någon aktivitet som innebär att böja knäna mycket, till exempel cykling, löpning och promenader, kan uppleva denna smärta. Allt som påverkar din knäjustering kan orsaka denna skada, till exempel svaga muskler framsida lår eller snäva hamstringsmuskler. Plana eller pronerande fötter kan också orsaka ovanlig rörelse i knäleden. Om det är ditt brosk som är slitet eller irriterat, minskar detta chockabsorptionen i leden och kan orsaka smärta.

Rehab mot löparknä

Som förbyggande och som rehab kan man stärka höfter och bålmuskler för att få bättre styrka. Stretching är musklerna är också viktigt, men försätter smärtan rekommenderar vi att du tar kontakt med en kiropraktor eller naprapat. Stötdämpande sulor kommer att minska belastningen i knäet.

Hur Enertor inläggssulor hjälper mot knäsmärta

  • 44% stötdämpning – Enertor inläggssulor erbjuder mer stötdämpning än någon annan inläggssula – minskar irritation i mjukvävnad i knäet
  • Förbättrad justering av nedre extremiteterna – Enertor Performance inläggssulor konturerade dämp- och kontrollchassi hjälper till att minska minsta tibia och femurrotation för att minska spänningen på knäleden.
  • Hällyft – Enertor Performance inläggssulor ger en naturlig hällyft för att återfördela trycket bort från senorna i knäleden.