Benhinneinflammation

Vad är Benhinneinflammation

Benhinneinflammation orsakas vanligtvis av överanvändning och ansträngning av dina muskler där de fäster vid Tibia (skenben). Om du har benhinneinflammation kommer du ofta att uppleva kraftig smärta framtill på benets nedre del. 

Hur man kan motverka Benhinneinflammation

Varje aktivitet som skapar påverkan på benen och fötterna kommer att belasta underbenets muskler. För att undvika benhinneinflammation, se till att du stretchar och värmer upp ordentligt, särskilt när du springer i lutning uppåt eller nedåt.

Om du är en ”tå-löpare” bör du vara medveten om att kontakten mot framfoten skapar extra belastning på underbenets muskler, vilket gör att du mer troligt kommer att uppleva smärta i underbenet.

Behandling mot Benhinneinflammation

Behandling kan ske hemma med vila, antiinflammatoriska smärtstillande medel och med is för att minska svullnad. Särskilda stretchövningar kan förhindra eller lindra benhinneinflammation og det rekommenderas dock starkt att du investerar i stödjande innersulor mot benhinneinflammation.

Enertor inläggssulor är resultatet av mer än 20 års ortotikforskning. Dessa inläggssulor erbjuder hålfotsupport och skräddarsydd slagreducerande teknik för att behandla problem som sträcker sig från benhinneinflammation till hälseneinflammation och hälsporre / plantar fasciitis.

Även om Enertor har många års ortotikerfarenhet, finns vår webbplats endast i informationssyfte. Den som letar efter behandling mot smärta i underbenet bör rådgöra med en läkare så snart som möjligt.

inläggssulor vid Benhinneinflammation

Enertor® sulornas material reducera chocken som uppstår genom att gå på hårda ytor eller vid löpning. Enertor® Performance sulan hjälper ifall man har höga fotvalv och hjälper med förebygga mot benhinneinflammation.